Ceyhun Kirimli has a PhD. in Biomedical Engineering with areas of competence in Molecular Biology, Genetics & Biomedical Engineering and Computational Sciences with focus on Development and Design of Biosensors.

http://www.linkedin.com/in/ceyhunkirimli
http://ceyhunkirimli.com

Ad Unit

Friday, November 6, 2015

Hyundai Genesis Modelini Küresel Lüks Markası olarak duyurdu



Hyundai Motor Şirketi 3 Kasım günü Genesis model sedan ve coupe otomobillerini küresel bir lüks marka haline getireceğini açıkladı. Şirketin hedefi yeni doğan "Echo boomerlar için lüks" otomobilleri tekrar tanımlamak. (Echo boomerlar 80'li ve 90'li yıllarda doğmuş, 2. dünya savaşı sonrası baby boomer adı verilen jenerasyondan bir sonraki  jenerasyona verilen isim, ben de dahilim bu jenerasyona). Şirket Genesis markası için toplam olarak 6 araç üreteceğini duyurdu.

  

Hyundai, bu sınıfta avrupanın klasikleşmiş lüks markaları ile yarışmayı amaçlıyor. Bütün araçlarını arkadan itiş üreticek olması bize bunun sinyallerini veriyor zaten, çünkü arkadan itiş ne yazık ki japon ve amerikan lüks otomobil markalarında henüz tümüyle benimsenmiş değil.
 
Araçlar alfanumerik bir isimlendirme ile G harfini izleyen 2 sayıyla tanimlanacaklar. İlk üç aracın isimlerinin G90, G80 ve G70 olacağı duyurulmuş bile.. G90 su anda Amerika'da satılan Equus modelinin yerini alıcak olan en heybetli model olacak. Markanın G80 modeli ise hali hazırda satılan Genesis Sedan modelinin yerini alicak. G70 modeli ise daha çok giriş sınıfı ayarında yine lüks ve sport sedan bir model olacak. Marka G70 modeli ile Audi A4, BMW 3 serisi ve Mercedesin 3 serisi gibi araçlardan pazar payı çalmayı planlıyor. 


 Marka diğer 3 modeli ile ilgili bir duyuruda bulunmasada araçlardan ikisinin orta sınıf bir lüks SUV ve daha küçük bir CUV olacağı söylentileri var. Son modelin ise G80 ile aynı şasiyi paylaşan bir sport coupe olması ihtimali yüksek. 
 
Her zamanki gibi bekleyip göreceğiz...

No comments:

Post a Comment

Bumerang - Yazarkafe