Ceyhun Kirimli has a PhD. in Biomedical Engineering with areas of competence in Molecular Biology, Genetics & Biomedical Engineering and Computational Sciences with focus on Development and Design of Biosensors.

http://www.linkedin.com/in/ceyhunkirimli
http://ceyhunkirimli.com

Ad Unit

Monday, February 8, 2016

2016 Model Volkswagen Tiguan

2008 yılından beri üretilen eski VW Tiguan, yerini tümüyle yeni 2016 model Tiguan'a sessiz bırakmadı. 2008-2015 yılları arasında satılan eski model, yeni bir model çıkacağının çok önceden duyurulmasına rağmen satıldığı en son yıl olan 2015 yılında diğer tüm yıllara göre daha çok sattı. Bakalım bu yeni model büyük kardeşinin yerini doldurabilecek mi? Yeni modelin ilk test sürüsü ünlü ingiliz araba magazini "Car Magazine" tarafından yapıldı.





 Aracın görünüşüne bakılırsa, Golf ve Passat modellerinin ikisinden de etkilenmiş olduğu açık. Bu iki araçla aynı platformda üretilen yeni Tiguan eskisine göre daha geniş bir iç kabin sunuyor. Araç, Wolfsburg'da üretilen Modüler transvers matris (MQB) platformu üzerine inşa edilen ilk SUV. Bu platformda üretilmesi sayesinde, yeni Tiguan eski modelden daha geniş bir iç hacim sunmakla kalmıyor, ayrıca eski modele göre yaklaşık 50 kg daha da hafif. Arka koltuklarda daha iyi bir diz mesafesi sunan aracın bunu basarmasindaki en büyük etken tabiki ön ve arka aks arasındaki mesafenin 77mm artmış olması. Aracın bagajı da eski modelden 145 litre daha büyük ve koltuklar dik durumda iken 615 litre, yatık durumda iken ise 1655 litrelik bir alan sunuyor. Sürüş dinamiği mühendisi Jürgen Putzschler'in söylediğine göre aracın şasisinin daha az esnek olması, daha yumuşak bir süspansiyon sisteminin kullanılmasına imkan vermiş. 





 Yeni model Avrupa'da toplam 8 değişik motor ile satışa sunulacak. Eski model de yüzde 3'lük bır satış payı olan benzinli motorların yeni modelde bu payı artırması planlanmış. Hedef ise yüzde 5-10 arası. Benzinli yada dizel, tüm motorlar, direk enjeksiyonlu ve turbo şarjlı olarak üretilecek. 2.0 TDI modeli 148 bhp, 2.0 TSI modeli ise 178 bhp üretecek. Araç ayrıca 237 bhp'lik Passatta kullanılan bi-turbo dizel motor ile de satılacak. Türkiye'ye bu motorlardan hangileri gelir onu zaman gosterir tabi. Ileride elektrikli yada hibrit bir modelinin de üretilmesinin planlandığı söyleniyor. 1.4 tsi modellerinin ise 123 bhp'lik ve 148 bhp'lik ve 2.0 litrelik dizel modellerin ise 187 bhp'lik eski motorlar ile donatılması bekleniyor. Tiguan'ın menzilinin ise en yüksek yüzde 24'luk artış göstereceği de duyurulmuş. Aracın gösterge tablosu 12.3 inç navigasyon ekranı ise 8 inç büyüklüğünde. Bazı modellerinde ise head-up display bulunuyor. 





 4 çeker modeller beşinci jenerasyon Haldex sistemi ile donatılmış olacak. Bu sistem gerektiğinde tork'un yüzde 100'ünü arka aksa yönlendirebiliyor olacak. Yani araç, ön tekerler çekişten düştüğünde tümüyle bir arkadan itişli gibi hareket edebiliyor olacak. Ayrıca 4 çeker modeller 2 çeker modellere göre 11mm daha yüksek üretilecek. 2 çeker modeller XDS+ sistemi ile alınırsa, gerektiğinde virajlarda iç tekerlere uygulanan fren ile daha iyi bir yol tutuş sağlanmış olacak. 

 Türkiye'de çok satılacağını düşündüğüm Tiguan'in hangi motor ve donanım paketlerinin Türkiye de satılacağını merakla bekliyoruz. 

No comments:

Post a Comment

Bumerang - Yazarkafe