Hic sasirmayin, bu sefer defterleri kurcalamadim, kendim yaziyorum. Ilk yaptigim makarnayi gorseydiniz, keske biri yazip bir kenara koysaymis derdiniz. Son zamanlarda keyfim yerindeyse, yanina sosis bile yapiyorum. (Hamaratligima diyecek yok. )
Malzemeler: 1/3 paket makarna- 2 kisi bir oturusta rahat rahat bitirebiliyor, 3/4 lt su, tuz, sivi yag
Hazirlanisi: Once sivi yag ve tuz eklenmis su tencerede kaynatilir. (meger makarnalar pirinc gibi su eklemeden kavrulmuyormus -tencereyede yazik oluyormus..) Kaynamis suyun icine makarnalar atilip orta ateste 8-10 dakika kadar haslanir. Suyu suzulup servis tabaklarina alinir. Uzerini sevdiginiz bir sosla susleyebilirsiniz, ben sosisli sos hazirliyorum.
Sosisli sos:
Malzemeler: Yarim paket sosis, 1 domates rendesi, biber salcasi, 1 yemek kasigi sivi yag, 1 cerliston biber, bir kac tane mantar.
Hazirlanisi: Sosisler, biber ve mantarlar ince ince dogranip, yaglanmis tavada biraz kavrulur. Uzerine salca ve domates rendesi eklenir. Sosisler sisene kadar karistirilarak orta ateste pisirilir. Servis tabagindaki makarnalara eklenir. Istege bagli olarak yogurt yada peynir rendesi ile suslenebilir.
Simdiden herkese afiyet olsun.
Not: Bu resimdeki makarnayi ben yapmadim, ben tekerlek seklindeki makarnalari tercih ediyorum.
Ceyhun Kirimli has a PhD. in Biomedical Engineering with areas of competence in Molecular Biology, Genetics & Biomedical Engineering and Computational Sciences with focus on Development and Design of Biosensors.
http://www.linkedin.com/in/ceyhunkirimli
http://ceyhunkirimli.com
Ben sozu gecen defteri sakladim zaten..
ReplyDelete