Ceyhun Kirimli has a PhD. in Biomedical Engineering with areas of competence in Molecular Biology, Genetics & Biomedical Engineering and Computational Sciences with focus on Development and Design of Biosensors.

http://www.linkedin.com/in/ceyhunkirimli
http://ceyhunkirimli.com

Ad Unit

Tuesday, June 24, 2014

Guakamole tarifi..

Basligin k ile yazilmasinin sebebi buldugumuz tum avokadolu salata tariflerini kafamiza gore karistirip kendi agiz tadimiza gore bir tarif cikarmamiz. Hal boyle olunca, yemegin adini da kendi okudugumuz bildigimiz gibi yazabilirim diye dusundum. Son iki senedir ayda en azindan iki kez hazirliyoruz bu salatayi. Elcim hanim sadece sebzeleri yikiyip onume diziyor, dograma ve karistirma isleri bana ait. O yuzden tarifi de meshur defterine yazmamis.




Malzemeler: 5-6 adet avokado (yumusamis olmalilar-eger aldiginiz avokadolar sert ise oda sicakliginda bekletin, 2-3 gun icersinde yumusayacaklardir), 1 adet orta boy domates, 2 adet salatalik, 3 adet sivri biber (tercihe gore aci yada tatli olabilir), yarim demet maydanoz, 5-6 sap taze sogan, 1er cay kasigi kimyon, tuz, karabiber, yarim limon

Hazirlanisi: Domatesler, salataliklar, biberlerkup kup dogranip salata kabina alinir. Maydanoz ve taze soganlar ince ince dogranip salata kabina eklenir.  Limon suyu ve baharatlar da eklenir. En son kabuklari soyulan avokadolar eklenerek ezilir. Tum malzeme guzelce karistirilir.

Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment

Bumerang - Yazarkafe