Ceyhun Kirimli has a PhD. in Biomedical Engineering with areas of competence in Molecular Biology, Genetics & Biomedical Engineering and Computational Sciences with focus on Development and Design of Biosensors.

http://www.linkedin.com/in/ceyhunkirimli
http://ceyhunkirimli.com

Ad Unit

Friday, June 13, 2014

Elcim'in poacasi-Ceyhun Kirimli

Once tarifini ekleyeyim, sonra hikayesini anlatirim:
Malzemeler: 250 gram un, yarim bardak sivi yag (birazi zeytin yagi), 2 yumurta, 2 kasik yogurt, kabartma tozu, tuz, peynir ve maydanoz
Hazirlanisi: 1 yumurtanin sarisi poacanin uzerine surulmek uzere ayrilir. Beyazi, ikinci yumurta, yogurt, yag, kabartma tozu cirpilir. yumusak bir hamur elde edene kadar un eklenir ve yogurulur. Yaklasik 250 gram un yeterlidir. Guzelce yogurulmus kulak memesi kivaminda bir hamur hazirlanmalidir.  Hamurun kivami onemli o yuzden unu azar azar eklemeyi tercih etmelisiniz.
Hazirlanan hamur kucuk parcalara ayrilarak unlu masada oval acilir. (Parcalarin buyuklugu ve acilan hamurun kalinligi sizin tercihinize bagli, ben ici bol peynirli kucuk poacalar seviyorum, o yuzden kucuk toplar hazirliyorum.) Icine peynir ve maydanoz karisimi konarak kapatilir, yagli tepsiye dizilip uzerine yumurta sarisi surulur. 220 dereceye ayarlanmis soguk firina konulur ve pisirilir. Pisirme suresi firinin hizina gore degisiyor ama ortalama 30 dakika icinde poacalar pismis oluyor.
Afiyet olsun.

Simdi hikayesine gelelim: aslinda cok da ilginc bir hikayesi yok. Elcimin anneannesinin poaca tarifi bu, annesi biraz degistirmis, Elcim hanima sadece uygulamak dusmus. Bu poacanin ozel yani bizim gurbet maceramiz sirasinda her gezimizde yanimizda gelmesi, her misafirlige gitmesi, ve yerli yabanci tum arkadaslarimizin favorisi olmasi. Parka yuruyuse bile gitsek poacalar bizden once hazirlanip yola koyuluyorlar artik.

No comments:

Post a Comment

Bumerang - Yazarkafe