Ceyhun Kirimli has a PhD. in Biomedical Engineering with areas of competence in Molecular Biology, Genetics & Biomedical Engineering and Computational Sciences with focus on Development and Design of Biosensors.

http://www.linkedin.com/in/ceyhunkirimli
http://ceyhunkirimli.com

Ad Unit

Friday, October 30, 2015

BMW'nin yeni M modeli

BMW'nin 1 serisinin M coupe ya da M215i modellerinden etkilendiyseniz, kompakt sınıfa eklenen ve tamamıyla bir M arabası olarak ilk defa satışa çıkacak olan 2016 BMW M2 tam size göre. 

2016 Detroit motor showda görücüye çıkması planlanan bu en küçük M modeli, bayrağı M235i modelinin bıraktığı yerden devralacak. Aracın teknik verilerine bakılırsa en hızlı BMW'lardan biri olacağı kesin. Aracın motoru 3.0 litre sıralı 6 silindir ve çift turbolu. 365 bg güç üreten ünitenin torku ise 500 Nm. Aracın son hızı elektronik olarak saatte 250 km ile sınırlandırılmış. 0-100 km/saat hızlanmasını 4.3 sn'de gerçekleştiren M2'nin ağırlığı ise 1495 kg. DCT ve manuel şanzıman ile satılan aracın yakıt tüketimi ise sırasıyla 35.8 ve 33.2 mpg. (mpg'yi l/100 km değerine çevirmeye çalışmayın çünkü avrupanın ve amerikan yaptığı tüketim testleri tamamıyla farklı...) 2016'nin Nisan ayında satışa çıkarılacak aracın İngiltere'de ki fiyatı ise 44 bin pound civarında olacak. 







Yeni M2'yi, BMW'nin Mercedes-AMG A45, Audi RS3 ve Golf R400 gibi modellere cevabı olarak değerlendirmek gerekiyor. Fakat bu araçlardan en büyük farkı arkadan itişli olması. Araçta M3/M4 suspansiyonlari kullanılmış ve Active M differensiyeli gücü arka tekerleklere aktarıyor. Araçta M ızgarası ve 19 inç çift kollu jantlar kullanılacak ve 4 egzoz çıkışı bulunacak. 

Pistlerdeki performansı ile adından çok bahsettirecek yeni M2'yu yollarda görmek için sabırsızlanıyorum...

No comments:

Post a Comment

Bumerang - Yazarkafe