Ceyhun Kirimli has a PhD. in Biomedical Engineering with areas of competence in Molecular Biology, Genetics & Biomedical Engineering and Computational Sciences with focus on Development and Design of Biosensors.

http://www.linkedin.com/in/ceyhunkirimli
http://ceyhunkirimli.com

Ad Unit

Wednesday, January 20, 2016

Mazda'nin yeni Turbo Wankel motoru 2017'de satışa çıkacak gibi görünüyor.

2012 yılından itibaren satışı durdurulan Mazda'nin RX-8 modelinden sonra Wankel motorun taraftar kitlesi sabırsızlıkla yeni bir model bekliyor. Görünen o ki, en azından 2017'e kadar daha beklemeleri gerekiyor çünkü söylentiye göre Mazda'nin üzerinde çalıştığı yeni Wankel motorlu modeli 2017 gibi satışa çıkacak. Motoring'in iddiasına göre Mazda firmasına yakın kaynaklar tarafından belirtildiği üzere, yeni motor üzerinde çalışmalar başlayalı bir kaç yıl olmuş. 







Bir yöneticinin söylediğine göre Wankel motorun 50. yılının kutlaması olarak yeni motor 2017'de piyasaya çıkacak. RX-7'nin şanını devam ettirecek olan bu yeni motor 16X kodu ile adlandirilacak. Turbo beslemeli yeni Wankel motorun 400 bg güç üretmesi ve arkadan itişli olması bekleniyor. Ayrıca ağırlık dağılımının eşit olması için vites kutusu arka aks mekanizmasının içine yerleştirilecek. Aracın 2 aşamalı bir turbo besleme ünitesine sahip olacağı ve ayrıca "elektrikli turbo yardımcısı" ile donatilacagi söyleniyor. Bu cihaz düşük devirlerde turbonun yeterli basınca ulaşmasını sağlamak için kullanılacak. 







Bu yeni jenerasyon RX'in karoserinin ise Ekim 2015 Tokyo da sunulan RX-Vision Concept modelinden esinlenecegi de dedikodular arasında. Aracın boş ağırlığının yaklaşık 1400 kg olacağı tahmin ediliyor. Sizi bilmem ama ben 2017'ye kadar sabirsızlıkla bekliyor olacağım...

No comments:

Post a Comment

Bumerang - Yazarkafe