Ceyhun Kirimli has a PhD. in Biomedical Engineering with areas of competence in Molecular Biology, Genetics & Biomedical Engineering and Computational Sciences with focus on Development and Design of Biosensors.

http://www.linkedin.com/in/ceyhunkirimli
http://ceyhunkirimli.com

Ad Unit

Sunday, January 10, 2016

Mercedes GLC Coupe, BMW X4'a rakip olabilecek mi?

 2016 model Mercedes GLC coupe'nin gizlice çekilmiş fotoğrafları (spyshots) gün yüzüne çıktı. GLC, fastback tipi, coupe'den esinlenmiş bir crossover ve Mercedes'in BMW X4 modeline meydan okumak için tasarladığı bir araç. Fotoğraflar İsveçte bir benzin istasyonunda dizel yakıt alınırken çekilmiş. Soğuk hava şartlarında dizel motorun performansını ve çalışma karakterini test etmek için İsveçte kullanılan aracın pek de iyi kamufle edilmediği resimlerden görünüyor. 




 SUV segmentinin sportifleştirilmesi trendinden etkilendiği açık olan Mercedes, M serisini GLE coupe ve küçük kardeşi GLC coupe ile değiştirmeye çalışıyor. GLK modelide bu trendden etkileniceğe benziyor. GLC coupe, yükseltilmiş bir coupe olarak dizayn edilmiş. Aracın geniş bir bagajı ve 4 çeker potansiyeli de olduğunu düşünürsek, tam anlamıyla bir hybrid konsept olduğunu soyleyebiriz. Sektörde sadece GLC Coupe'e özgün olan bir özellik ise aracın havalı süspansiyon sistemi ile donatılmış olması (C ve E serisinden alınmış). Ayrıca çok miktarda alüminyum kullanılarak aracın ağırlığında 80 kg'lik bir hafifleme olmuş. Arkadan çekişli bir model henüz kesinleşmemiş olmasına rağmen, olabilmesi ihtimali halen gündemde. Tahmin edilen motor seçeneklerinin ise GLC modeli ile aynı olması bekleniyor. 

 GLC 220d 4Matic 168 bg, 8.3sn 0-100 km/h,
 GLC 250d 4Matic 201bhp, 7.6sn 0-100 km/h, 
 GLC 250 4Matic 208bhp, 7.3sn 0-100 km/h, 
 GLC 350e 4Matic şarj edilebilir hybrid 5.9sn 0-100 km/h, 

Spyshot'larin devami icin asagidaki resimlere bakabilirsiniz...



















 

No comments:

Post a Comment

Bumerang - Yazarkafe