Ceyhun Kirimli has a PhD. in Biomedical Engineering with areas of competence in Molecular Biology, Genetics & Biomedical Engineering and Computational Sciences with focus on Development and Design of Biosensors.

http://www.linkedin.com/in/ceyhunkirimli
http://ceyhunkirimli.com

Ad Unit

Friday, December 19, 2014

2015 Model Fiat 500x

Fiat'ın 2015 yılında piyasaya süreceği 500X modeli genişlemeye devam eden Fiat 500 ailesinin yeni bir üyesi olma yolunda. Ayrıca aileye en son katılan 500L'den daha çok tutulacağını öngörmek çok da zor değil. Kompakt bir crossover olan fiat 500'un rakipleri arasında Chevrolet Trax (Opel Mokka), Renault Captur ve Nissan Juke gibi araçları sayabiliriz.


Aracın üst modellerinde 4 çekiş sistemi ve 9 vitesli otomatik bir vites bulunmakta (kuzey amerikada'ki Jeep modellerinde uzun zamandır kullanıyor bu şanzıman...). Ayrıca araç Jeep Renegade ile aynı platformu paylaşıyor olacak. Aracın kabinindeki malzeme kalitesinin Fiat'ın şimdiye kadar ürettiğinin en iyisi olacağı söyleniyor.



Kişiden kişiye çok değişen bir olgu olduğunu düşündüğüm için aracın tipi ile ilgili yorumlar yapmaktan kaçınıyorum. Ancak modern hatlara sahip olduğunu söylemek gerekiyor ve 500 modelinin sevimli durusunu yansıtıyor.

500X avrupada Urban(Pop, Pop Star ve Lounge trimleri ile) ve Off-Road (Cross, Cross Plus trimleri ile) versiyonlari ile sunuluyor olacak. Urban trimleri hali hazırdaki Fiat modellerinden çok farklı olmayacağa benziyor. Arazi modellerinde tampon kitleri sunulacak ve böylece skid levhaları kullanmak ve abartılı dik rampalar için modifikasyon yapmak mümkün olabilecek. Bu özellikleri ile 4x4 küçük ebatlı cross-over rakibi olan Chevrolet Trax'a çoktan fark atmış olacak.

Araç Avrupa'da 3 motor seçeneği ile sunulacak. Bunlardan 2'si dizel. Benzinli motor Fiat'ın geliştirdiği 1.4 Multiair 170 bhp motor. Dizel motorlar ise 1.6 litre 118 bhp (Multijet-II) ve 2.0 litre 138 hp olarak sunulacak. Bu motor seçeneklerinden hepsi 4x4 seçeneği ile satışa çıkarılacak. Yani her türlü motor ve çekiş ikilisi seçeneği sunulacak.

Bütün modellerde "Drive Mood" denen bir switch ile Normal, Sport ve All-weather sürüş modları arasında seçim yapabiliyor olacaksınız. Aracın yol tutuşu ise cross-over olması dolayısıyla çok iyi değil ama hayal kırıklığına uğratmıyor olacak. Fiyatının ise muadili olduğu araçlarla aynı seviyede olması bekleniyor (Mini'ler den ucuz olacağı kesin).

No comments:

Post a Comment

Bumerang - Yazarkafe