Ceyhun Kirimli has a PhD. in Biomedical Engineering with areas of competence in Molecular Biology, Genetics & Biomedical Engineering and Computational Sciences with focus on Development and Design of Biosensors.

http://www.linkedin.com/in/ceyhunkirimli
http://ceyhunkirimli.com

Ad Unit

Friday, December 19, 2014

Portakalli kurabiye

Her cumartesi saat 2de ailece skype da bulusuyoruz. Her kafadan bir ses cikan bir saat geciriyoruz. Eylul ayindaki kar firtinasi hikayemden beri babam C-vitamini eksikliginden mafoldugumuza inaniyor. Biz de onu ikna etmek icin surekli portakal yiyoruz.

Gecenlerde yine bir ton portakalla eve geldik. Portakallar mutfaga sigmayinca, bari kurabiye yapalim, ese dosta dagitiriz diye dusunduk. Malum kuzey amerikalilar tatli sever. Hemen internetten bize uygun bir tarif bulundu, ve de aninda denendi. Elcim hanima sorarsaniz cok kolay ve de hafif bir tarifmis, sivi yag ile yapildigi ve de portakallari rendeleme isi Ceyhun'a yikildigi icin :))

MALZEMELER:(yaklaşık 40 kurabiye çıkıyor)
1 yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet portakalin suyuve de ince rendelenmiş kabukları (rendenin ince tarafi ile)
1 paket kabartma tozu
4-4,5 su bardağı un
(istege bagli olarak 1 paket vanilya da eklenebilir)

YAPILIŞI: Yumurta ile şekeri çırpın. Sivi yağı, portakal suyunu, portakal rendesini, kabartma tuzunu ve de kullanilacaksa vanilyayi ekleyin. Ele yapismayan yumusak bir hamur elde edene kadar yavas yavas un ekleyerek yogurun. Yaglanmis tepsiye, ceviz buyuklugunde parcalar kopararak dizin. 180 derece firinda hafif pembelesinceye kadar pisirin. Isterseniz uzerini ceviz, yumurta sarisi, kuru uzum gibi malzemelerle de susleyebilirsiniz.


Firina koyarken, 6 ay kurabiye yiyecegiz herhalde dedik :)) sonra firindan guzel kokular yukselmeye basladi..


Elcim'in fotograf makinasini alip gelme suresinde Ceyhun kac kurabiye yemis olabilir??


No comments:

Post a Comment

Bumerang - Yazarkafe