Ceyhun Kirimli has a PhD. in Biomedical Engineering with areas of competence in Molecular Biology, Genetics & Biomedical Engineering and Computational Sciences with focus on Development and Design of Biosensors.

http://www.linkedin.com/in/ceyhunkirimli
http://ceyhunkirimli.com

Ad Unit

Saturday, June 14, 2014

Midye salatasi by Ceyhun Kirimli

Sanirim bloguma bir de yemek basligi eklemem gerekecek, cunku Volkan'in  (https://www.facebook.com/qurabiye?fref=ts&ref=br_tf) dunku poaca tarifime yaptigi yoruma Elcim cevap vermek istiyor. Oncelikle burdan Tuba'nin ellerine saglik diyorum (http://tubaninsofrasi.blogspot.ca/ ) ve en yakin zamanda kendisiyle tanismayi umuyorum. Benim en favori salatam olan midye salatasi tarifi ile dun kaldigimiz yerden devam ediyoruz. Bazen balik sofrasi kurmamizin sebebinin bu salata oldugunu dusunuyorum. Denerseniz eger birgun bana katilacaginiza eminim. Bu tarifi Elcim internette takip ettigi bloglardan bulup, zamanla kendi yorumunu katarak gelistirdi.

Malzemeler: 50 adet iri midye ici, 1 kahve fincani beyaz sarap, 1 adet kucuk kuru sogan, tuz, yarim demet maydanoz, yarim limon ve zeytinyagi.
Hazirlanisi: Beyaz sarap kaynatilir. Temizlenmis midyeler eklenir ve yuksek ateste pisirilir. Pismis midyeler servis tabagina alinir. Tencerede kalan sos kaynatilarak koyulastirilir ve midyelere eklenir. Ince kiyilan kuru sogan tuz ile ovularak, guzelce yikanir ve midyelere eklenir. Limon suyu, zeytinyagi (biz yarim fincan kadar koyuyoruz) ve ince kiyilmis maydanozlar da midyelere eklenerek karistirilir. Soguduktan sonra servis yapilir.
Afiyet olsun...



3 comments:

  1. Bu resimdeki baligin cinsi ne acaba?

    ReplyDelete
  2. bir tur uskumru (ingilizcesi mackerel)

    ReplyDelete
  3. kilciklari kaburga seklinde oldugu icin, kizartmayi tercih ediyoruz, yoksa ayiklamasi cok zor oluyor...

    ReplyDelete

Bumerang - Yazarkafe